Jön a nagy kézilabdaderbi

2024.04.24. 09:04

Legutóbb komoly pofonba szaladt bele az Aalborg a Veszprém Arénában

Újabb kőkemény feladat vár a Telekom Veszprém kézilabdázóira, akik komoly menetelést tudhatnak maguk mögött, de a szezon java még hátravan.

Horváth Gábor

A Bajnokok Ligája négyes döntőjéért száll harcba a Telekom Veszprém, a kölni eseményre a dán Aalborg Handbold testén keresztül vezet az út. Az előző idényben a bakonyiak lemaradtak a final fourról, két évvel ezelőtt viszont épp az északiakat ütötték ki a negyeddöntőben.

MAHÉ, Kentin
Két évvel ezelőtt a Veszprém kiütötte a BL-ből a dánokat 
Fotó: MTI-archív

Idézzük fel, mi történt 2022 tavaszán!

A felek május 12-én találkoztak egymással a Veszprém Arénában. A szoros és izgalmas első félidőt követően a hazaiak rá tudtak tenni egy lapáttal, gyors és pontos játékkal elléptek ellenfelüktől. A vége hétgólos veszprémi siker lett, erre talán senki sem számított. Momir Ilics csapatában Gasper Marguc hét, Jahja Omar hat, Andreas Nilsson és Kentin Mahé öt-öt találattal zárt. A vendégeknél Juul-Lassen hatszor volt eredményes, a ma már a veszprémieket erősítő Lukas Sandell, valamint Kristian Björnsen ötször-ötször.

A dániai visszavágó nem tartogatott meglepetést, az Aalborg nyert ugyan (37-35), de nem volt esélye ledolgozni a hátrányt, a bakonyiak jutottak be a BL négyes döntőjébe.

A Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dánok jó csoportkört zártak, másodikak lettek az A jelű nyolcasban, így a Veszprémmel ellentétben nem kellett külön megküzdeniük a nyolc közé jutásért. Mint ismeretes, a B csoportban harmadik bakonyiak a Szegeddel szemben léptek tovább könnyedén a BL következő körébe. Az Aalborg ebben az idényben vendégként Szegeden és Párizsban maradt alul, de nyert például a későbbi csoportelső Kiel otthonában.

A legrangosabb nemzetközi sorozat csoportkörében idén a Telekom Veszprém szerezte a legtöbb gólt, 489-et, emellett 436-ot kapott a csapat. Ez a statisztika jól mutatja a bakonyiak meccseinek magas támadásszámát, azt a gyors kézilabdát, amire Momir Ilicsék törekednek. Az Aalborg összesen 430-szor volt eredményes 14 csoportmérkőzésen, 382 a kapott gólok száma.

A párharc rendkívül kiegyenlítettnek ígérkezik, nem nagyon fér bele hiba, mert azt a másik kíméletlenül kihasználja. A Veszprémnek türelemre lesz szüksége otthon, ugyanakkor dominálnia is kell a rendkívül nehéznek ígérkező visszavágó előtt.

A bakonyiak arénájában csütörtökön 18.45-kor lépnek pályára a felek, az aalborgi összecsapást május 1-én rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!