Túrázóknak is fontos

2024.05.02. 19:30

Vágányzár Zirc és Veszprém között négy hónapon át – Mutatjuk a módosított, pótlóbuszos menetrendet!

Azt már régóta tudni lehetett, hogy pályafelújítás miatt tavasztól őszig pályazár lesz Zirc és Veszprém között a vasúton. Most a vasúttársaság közzétette a pótlóbuszokkal számoló módosított menetrendet.

Rimányi Zita

"A 11-es számú, Győr-Veszprém vonal Zirc és Veszprém közötti szakaszán május 27-től október 6-ig – jelentős karbantartási munkák miatt – vágányzár lesz. Átépítjük a műtárgyi védettség alatt álló I. és II. Rátóti viadukt felszerkezetét, a két völgyhíd közötti pályarészen teljes vágánycserét, a völgyhidak csatlakozó részein további alj- és síncserét, Zirc és Veszprém állomások között további mintegy 4 kilométeren pedig gépláncos vágányszabályozást végzünk. A munkák befejezése után a pályageometria miatt újra visszaáll a korábbi 40, illetve 60 kilométer/órás sebességkorlátozás. Jelenleg még tartanak az úgynevezett vágányzári egyeztetések. A munkák ideje alatti ideiglenes menetrendről, pótlóbuszos közlekedésről időben tájékoztatjuk az utasainkat" – tájékoztatta nemrégiben lapunkat a MÁV. Most már a pontos menetrendet is tudni lehet, amire figyelnünk kell egész nyáron, tavasz végétől őszig.

Vonatozás a Cuha völgyében. Zircig lehetséges lesz a nyári felújítások alatt is, de változik a menetrend
Vonatozás a Cuha völgyében. Zircig lehetséges lesz a nyári felújítások alatt is, de változik a menetrend
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Május 27-től augusztus 25-ig, valamint augusztus 31-től október 6-ig a Győrszabadhegy és Veszprém állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 11 Győr–Veszprém vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Zirc és Veszprém állomások között pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek. (A táblázatokban a vonatpótló autóbuszok menetrendjét sötétített alappal jelölték.)

A vágányzári menetrend Veszprém és Győr között
A vágányzári menetrend Veszprém és Győr között
Forrás: MÁV
A vágányzári menetrend Győr és Veszprém között
A vágányzári menetrend Győr és Veszprém között
Forrás: MÁV

A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, viszont kerékpárszállítás nem biztosítható. A kényelmetlenségekért a vasúttársaság az utazók elnézését kéri. A változásokra a túrázóknak is érdemes figyelniük, ugyanis Zirc és Vinye között, Porva-Csesznek állomás környékén a Cuha völgyében csodás, kedvelt kirándulóútvonalak vannak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában