Választás

2024.05.05. 11:47

Elsőként az ellenzéki pártok közül

Országjáró körútja keretében Várpalotára látogatott Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, aki a Thury-várban bemutatta a párt várpalotai polgármesterjelöltjét, Bákor Dávidot, valamint az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos várakozásairól is beszélt.

Szabó Péter Dániel

Toroczkai László hangsúlyozta, több mint 1400 képviselőjelöltjük és több mint 100 polgármesterjelöltjük indulhat az önkormányzati képviselő-testületek posztjaiért szerte az országban. Jobbra Bákor Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom várpalotai polgármesterjelöltje Fotó: Szabó Péter Dániel

A lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón Toroczkai László elmondta, az ellenzéki pártok közül elsőként adták le az európai parlamenti választáson való listaállításhoz szükséges ajánlásokat. Ugyanúgy szép eredmény azonban, tette hozzá, hogy a legszegényebb parlamenti pártként több mint 1400 képviselőjelöltjük és több mint 100 polgármesterjelöltjük indulhat az önkormányzati képviselő-testületek posztjaiért szerte az országban, így Várpalotán is. 

A pártelnök hangsúlyozta, ma Magyarországon a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen olyan párt, amely antiglobalista politikát képviselne az Európai Parlamentben. Ezért nem áll szándékukban csatlakozni sem az Európai Néppárthoz, sem a szociáldemokratákhoz vagy a liberálisokhoz. Ehelyett az európai szövetségeseikkel egy teljesen új frakcióban gondolkodnak – szögezte le Toroczkai László. 

A politikus előadásán hazai vonatkozásban a programpontjaik közül kiemelte még a végrehajtók áldozatainak kártalanítását, mellyel kapcsolatban egy az 1991-es kárpótlási törvényhez hasonló törvényjavaslatot is benyújtanak majd a parlamentnek. Lapunk kérdésére elmondta azt is, fontos céljuk bejutni az Európai Parlamentbe, valamint az, hogy minél több jelöltjük tudjon bekerülni az önkormányzatokba, a vármegyei testületekbe és a fővárosi közgyűlésbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában