Érettségi 2024

2024.05.06. 16:18

A veszprémi Ipari iskolában előrehozott vizsgát tesz egy teljes évfolyam

Hétfőn reggel a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikumban Irányi László igazgató a Naplónak arról beszélt, az intézményben előrehozott érettségit tesz a teljes 12. évfolyam, ami 180 tanulót jelent.

Juhász-Léhi István

Az érettségivel párhuzamosan elindulnak a szakmai vizsgák is

Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

Mint ismeretes, a hét első napján magyar nyelv és irodalommal kezdtek a vizsgázók, akiknek a vizsgája 240 percig tartott és két feladatlapot kellett megoldaniuk: az elsőre 90, a másodikra 150 perc állt rendelkezésükre.

Hogy mire figyeltek leginkább az érettségi előtti percekben az Ipariban? Elsősorban arra, hogy minden tanuló itt legyen időben, a megfelelő segédeszközök rendelkezésre álljanak, és hogy nyugodtak legyen a vizsgakörülmények. A pedagógus kollégák ilyenkor felügyelnek, akiknek az a feladatuk, hogy minden szabályosan történjen a vizsgatermekben.

Irányi Lászlótól megtudtuk azt is, hogy az érettségivel párhuzamosan elindulnak a szakmai vizsgák is, melyekből tizenegy lesz az iskolában nappali és esti vizsgázókkal egyaránt. Az igazgató elmondta, júniusban a tizedikeseknek még vannak ágazati alapvizsgáik is, és mindezzel párhuzamosan zajlik majd az oktatás. Miután az Ipari egy technikum, ezért idén náluk „rendes” érettségit mindössze négy tanuló tesz, merthogy akik most tizenkettedikesek, nekik kötelező a tizenharmadik évfolyam. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában