Rendőrségi

2015.04.26. 14:16

Közlekedési balesetben elhunyt Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatója

Veszprém - Elhunyt közlekedési balesetben vasárnap délután Németh Tamás tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Kovács Erika

Németh Tamást a katasztrófavédelem saját halottjának tekinti, a család gyászában és fájdalmában a szervezet egésze osztozik. Temetéséről később intézkedünk – közölte a Naplóval a katasztrófavédelem. Csépányi-Barczi Petra szóvivő kérdésünkre megerősítette, a vasárnap Kapolcs és Monostorapáti között elhunyt motoros Németh Tamás igazgató volt.

Úgy tudjuk egy személygépkocsi le akart kanyarodni a 77-es számú útról, vasárnap délután, Kapolcs után a 31-es számú kilométerszelvénynél,  és nem adta meg az elsőbbséget a főúton szabályosan haladó motorosnak.

Németh Tamás 39 éves volt. A tűzoltás, műszaki mentés, megelőzés szakterületén több mint másfél évtizedes gyakorlattal rendelkezett, pályája kezdete óta Veszprém megyében dolgozott. Nős, egy gyermeke van. Dolgozott a Pétfürdői Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságnál, ahol szolgálatparancsnok-helyettes, a Veszprém Megyei Tűzoltó Parancsnokságon megelőzési főelőadó, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál mentésszervezési kiemelt főelőadó, megelőzési osztályvezető, később a Zirci Önkéntes Tűzoltóság elnöke, majd a Pápai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka.  2011. június 16-tól a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Az Ybl Miklós Műszaki Főiskola Tűzvédelmi mérnöki Karán végzett Budapesten. Rendelkezett angol nyelvismerettel, munkavédelmi technikusi végzettséggel, rendészeti szakvizsgával. Ezen túl fakitermelő tanfolyamot végzett, búvár és ipari alpin ismeretet is szerzett. Munkájáért „Bátorságért érdemjel” kitüntetésben részesült.

Információnk szerint passziója volt a motorozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!