Idegenbeli siker

2024.05.05. 19:36

Büntetőt védett a veszprémi kapus, három pontot szerzett csapata

Megszerezte a pontokat a sereghajtó otthonában a veszprémi futballcsapat vasárnap a labdarúgó NB III északnyugati csoportjában.

Horváth Gábor

Továbbra is tart a Veszprém-Tatabánya versenyfutás

Fotó: Nagy Lajos/Archív

Csornai SE-Veszprém 0-2 (0-0)

Csorna. V.: Papp. Csornai SE: Ásványi – Németh Bence, Bolla, Tóth A., Füzi, Vizler (Márton, 73.), Szőke (Szalka, 73.), Németh Balázs (Varga, 85.), Kovács P. (Szabó B., 79.), Nagy K., Ladjánszki.

VSC 2015 Veszprém: Kemenes – Dobsa, Zachán, Molnár B. (Krebsz, 73.), Major (Szabó K., 83.), Volter (Kun, 46.), Somogyi, Szűcs, Bartusz (Tömösvári, 93.), Baldauf, Dömötör (Schőnig, 46.). Edző: Pető Tamás.

A legutóbb az éllovas Tatabánya ellen derbit nyerő veszprémiek most a sereghajtó otthonába utaztak.

A 28. percben Baldauf bal oldali beadását Molnár Balázs becsúszva lőtte kapura az ötösről, Ásványi védett bravúrral.

A 31. percben Major pörgetett a kiugró Bartusz elé, aki lefutotta a védőket, a labdát azonban belelőtte a kapusba, a kipattanót pedig kapu fölé helyezte. 

A 34. percben Dobsa fejjel saját kapuja felé csúsztatott, Kemenes belekapott a labdába, a kipattanót követően pedig remek mozdulattal, a lövésbe vetődve védte meg kapuját a góltól.

Fordulást követően, a 65. percben Molnár ugratta ki Bartuszt, aki ellen a 16-oson belül szabálytalankodtak. A megítélt büntetőt Bartusz Dániel értékesítette, laposan továbbított a hálóba, 0-1.

A 68. percben a csornaiak felívelték a játékszert, amelyet Kemenes próbált kiöklözni, miközben felborította ellenfelét. A játékvezető, talán kissé szigorúan, büntetőt ítélt. Kemenes Botond javította hibáját, ugyanis lábbal hárítani tudott.

Ez nagyon fontos volt és nem sokkal később a vendégek bebiztosították sikerüket. A 74. percben Bartusz vezette be a labdát a bal oldalról, és 16-os csücskéről szép mozdulattal helyezett a hosszúba, 0-2.

A folytatásban próbálkozott a Csorna, de még szépíteni sem tudott, megérdemelten nyertek a veszprémiek. A bakonyiak két nagy riválisa, a Tatabánya és a Bicske is győzni tudott, így a helyzet változatlan maradt az élen. A tatabányaiak 59 ponttal állnak az első helyen, a Veszprém 56-al a második, ugyanennyi egységgel harmadik a Bicske.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!