Tüntetés az arénánál

2024.05.07. 19:04

Az edzők távozását követelik a veszprémi szurkolók (képgaléria, videó)

Több százan vettek részt a Veszprém Aréna előtti kézilabdás demonstráción, amelynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a drukkerek türelme elfogyott a jelenlegi klub- és szakvezetés irányába.

Horváth Gábor

A Veszprémi Szurkolói Egyesület által szervezett keddi tüntetésen a résztvevők petíciót írtak alá. A drukkerek azt szeretnék, ha a csapatot más irányítaná, mert elégedetlenek a Momir Ilics és Gulyás Péter által irányított együttes teljesítményével és játékával. Éles kritikával illették Csík Zoltán vezérigazgató munkáját is.

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A tüntetésen ott volt Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Gyurákovics István vezérszurkoló szólt az összegyűlt tömeghez. Elmondta, a mostani edzők kinevezésekor azt gondolta, Momir Ilics és Gulyás Péter tudja, mi az a száz százalék veszprémi szív. Ebben ma már nem biztos.

- Létezett egy tábla, amelyre a szakvezetés felírta a kívánságlistáját, azt, hogy kit szeretne a csapatban látni. Az elmúlt években szinte mindenkit megkaptak, bónuszként Nedim Remilit is; köszönet a cégcsoportnak, amely lehetővé tette, hogy Európa egyik legjobb játékosa nálunk játsszon. A játék képe azonban sajnos azóta sem változott, semmilyen előrelépés nem tapasztalható.

A szurkolók egyöntetű véleménye, hogy a Telekom Veszprém erőssége alapján sokkal többre lenne képes annál, amit mutat a pályán. Jó példa erre, hogy az alacsonyabban rangsorolt Aalborg viszonylag könnyedén ejtette ki a bakonyiakat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Gyurákovics István elárulta, Nagy László sportigazgató kritikával illette Momir Ilicsék tevékenységét, de ezt a kritikát Csík Zoltán semmibe vette.

- Biztosan sokan hallottátok, hogy majdnem megegyeztünk Carlos Ortegával (a Barcelona BL-győztes mestere, korábban dolgozott Veszprémben - a szerk.). Egészen addig úgy volt, hogy visszatér Veszprémbe, amíg nem beszélt Csík Zoltánnal, akinek néhány perc alatt sikerült felrúgnia az addigi munkát, és nem tudtak megegyezni. Sajnos az is tény, hogy az elmúlt hónapokban három olyan ember állt fel a klubnál, akikre továbbra is hatalmas szükség lenne a vezetőségben. 

A vezérszurkoló kijelentette, a 24. órában vannak. Bízik benne, hogy a most összegyűltek által és online módon aláírt petíció célt ér. Azt szeretnék, hogy a minőségi játékosállomány mellé minőségi szakvezetés párosuljon. 

Pardi Károly korábbi veszprémi játékos is szólt az egybegyűltekhez. Az egykori kiváló beállós, aki 1980 és 1989 között erősítette az Építőket, azzal kezdte, hogy annak idején őket megtanították viselkedni, azt, hogy mit jelent veszprémi mezben játszani, hogyan kell a klub érdekeit képviselni. Véleménye szerint nem lenne szabad a szurkolókkal így „játszani”, hiszen minden értük van, a játékosok azért vannak ott a pályán, hogy nekik örömet szerezzenek. Pardi Károly kiemelte, nem szabad lebecsülni Nagy László szakmai hozzáértését és kapcsolati tőkéjét, úgy gondolja, a korábbi klasszis tényleg mindent megtesz az egyesületért.

- Nem kellene a következő három évet is odadobni. Kívánom, hogy rövid időn belül jussunk el oda, ahol minden szurkoló szeretné látni a csapatot. Ehhez az is kell, hogy szakmai kérdésekben az döntsön, aki ért is hozzá.

Előzmények 

A Telekom Veszprém búcsúzott a Bajnokok Ligájától, miután a hazai egygólos siker mellett idegenben öt találattal alulmaradt a dán Aalborg Handbold ellen. Sorozatban második évben nem sikerült a négyes döntőbe kerülés.

A szezon közbeni szórványos kritikákat követően érthetően alaposan megnőtt a szurkolói elégedetlenség, amelynek elsősorban az edzőpáros, Momir Ilics és Gulyás Péter, valamint Csík Zoltán vezérigazgató voltak a célpontjai.

Olaj volt a tűzre Csík Zoltán megnyilvánulása, a vezető a klub Facebook-oldalán úgy fogalmazott, hogy „a csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi”.

A Veszprémi Szurkolói Egyesület ezt követően hirdetett demonstrációt a Veszprém Arénánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!