Veol podcast

2024.04.29. 07:00

Korszakalkotó a Laczkó Dezső Múzeum Emlékgép című új állandó kiállítása (podcast)

A legszebb időszakát éli a csaknem százéves veszprémi Laczkó Dezső Múzeum – tavaly a rekonstrukciós munkálatok után a nagyon jelentős Egry József 140 – Balaton, Szicília, Nervi című kiállítással tárta ki kapuit a közönség előtt a teljesen megújult intézmény, idén pedig megnyílt a korszakalkotó Emlékgép című új állandó kiállítás. A műsor vendége Péterváry-Szanyi Brigitta, a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum igazgatója.

Veol.hu

Az intézményvezető elmondta: a tavalyi az újranyitáson és az Egry-tárlaton mindenképpen érdemes visszaemlékezni arra is, hogy több új szabadtéri szobor is kikerült a múzeum gyűjteményéből az Erzsébet liget környékére; emellett Sági Sándor-festményeket kapott az intézmény, és számos tudományos rendezvényt szervezett, sok fontos szakmai eseménynek is helyszínéül is szolgált.

A műsor vendége Péterváry-Szanyi Brigitta, a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum igazgatója.
A műsor vendége Péterváry-Szanyi Brigitta, a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum igazgatója. 
Fotó: Komaniczki Zoltán

Péterváry-Szanyi Brigitta a múzeum nagyon fontos attrakciójának tartja az intézmény új állandó kiállítását, amely órási vállalkozás; mint mondta, mindenképpen meg kell említeni Tóth G. Péter kurátor kitűnő munkáját. Nagy erénye a tárlatnak, hogy interaktív, a legmodernebb informatikai megoldásokat használták fel, minden korosztály számára maradandó élményt nyújt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában