Állatvilág

2024.05.07. 07:00

Vízisikló – egy nem várt pillanatban elkapott mozzanat

Előfordul, hogy az ember fotózás közben egy pillanatra elgondolkodik, ilyenkor általában előre, esetünkben lefelé néz. Meglepetés volt az almádi vörös kövek közül kibukkanó vízisikló – és bizonyára meglepetés lehettem számára én is, épp hogy lencsevégre kaptam, visszahúzódott rejtekhelyére.

Benkő Péter

A természet számtalan meglepetést, szépséget tartogat, legyen az állat, növény, égi jelenség. A vízisikló nem nagy meglepetés a Balaton-parton, a kövek közt, de ezen a hétvégén az volt. Azaz inkább a szituáció: egyikünk sem számított a másikra.

A vízisikló nem nagy meglepetés a Balaton-parton, de ezen a hétvégén az volt. Azaz inkább a szituáció: egyikünk sem számított a másikra.
A vízisikló nem nagy meglepetés a Balaton-parton, de ezen a hétvégén az volt. Azaz inkább a szituáció: egyikünk sem számított a másikra.
Fotó: Benkő Péter/Napló

A vízisikló, mint hüllő csak a számára kellően meleg időben tud mozogni, s úgy látszik, anyák napja „megmozgatta” őkelmét. Talán vadászni, eleséget gyűjteni indult a nyáriasan meleg délutánon. Aztán jött a fotós, észrevette, egy pillanat alatt sikerült lekapni a hüllőt, „aki” rögvest menedéket keresett. Még nem számított rá, hogy május első vasárnapján ő lesz a fotótéma.

Viszont elkészült a hüllőportré, amit közzé is teszünk. Jó időt, szép nyarat kívánunk mindenkinek a fotóval – még a vízisiklónak is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában