Ovisok jöttek

2024.05.07. 14:00

Vendégségben a bányász emlékhelyen

Óvodásokat látott vendégül Várpalotán, a Szent Borbála téren található bányászemlékhelynél a napokban a Rákóczi Telepi Baráti Kör.

Szabó Péter Dániel

A berhidai Süni Óvoda Szivárvány csoportja kirándulásának első helyszíneként a várpalotai Szent Borbála térre látogatott, tudtuk meg Einreinhof Attilától. 

Az óvodások és nevelőik a Rákóczi Telepi Baráti Kör tagjainak társaságában a Szent Borbála téren Fotó: Szabó Péter Dániel

– Tizenöt óvodást, valamint Zergi Orsolya óvónőt és kollégáit fogadtuk a téren. A bányászokról a Hófehérke és a hét törpe történetén keresztül meséltünk a kicsiknek, akik lelkesen sorolták a törpék neveit. Emellett volt még más bányászos mese, beszélgetés és kérdezz-felelek játék is. Aztán lazításként vendégül láttuk a kicsiket süteménnyel és üdítővel – mondta el lapunknak a Rákóczi Telepi Baráti Kör elnöke. 

A téren a közös fotózás során megtapogatták a gyerekek a várpalotai bányászat történetét bemutató Szent Borbála-szobrot is, ami nagyon tetszett nekik. Új köszöntést is tanultak, így távozáskor már így búcsúztak vendéglátóiktól: „Jó szerencsét!”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában