Méltó az elismerésre

2024.05.05. 08:00

Keller László az év ajkai tűzoltója

Keller László tűzoltó főhadnagynak ítélte oda az Év ajkai tűzoltója elismerést az ajkai önkormányzat. A díszoklevelet a Szent Flórián-napi ünnepélyes állománygyűlésen adta át Dorner László alpolgármester Veszprémben a Megyeházán pénteken.

Tisler Anna

Keller László az Ajkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományába tartozik, 2000. október 16-án szerelt fel beosztott tűzoltónak, hamar elsajátította a tűzoltás és műszaki mentés elméleti és gyakorlati fogásait. 2003. június elsején nevezték ki gépkocsivezetőnek, majd 2006 szeptemberétől különlegesgépjármű-kezelőként folytatta szolgálatát, 2008. januártól szolgálatparancsnok, majd 2012 áprilisától rajparancsnok. 

Bárány Gábor, Keller László és Dorner László az elismerés átadása után
Fotó: Tisler Anna

A kitüntetés átadását követően Bárány Gábor parancsnok kérdésünkre elmondta, hogy Keller László csaknem negyedszázada tartó kiváló munkájával, hozzáállásával, folyamatos tanulással vált méltó az elismerésre. Olyan tűzoltó, aki végigjárta a ranglétrát, most szolgálati vezető, sokat segít az újoncok képzésében, a szolgálati rend kialakításában. 

Keller László az izgalmat, az adrenalint emelte ki, ami miatt vonzó a tűzoltó hivatás. Aki az izgalmat keresi, érdemes kipróbálnia, és majd idővel eldől, hogy neki való-e. Ha érkezik egy jelzés, azonnal elkezdenek gondolkodni a megoldáson. Nem tudják, hogy milyen lesz az adott helyszín, és azt sem, hogy pontosan mi vár rájuk. Az éles helyzetekben alapvető a tudáson és az odafigyelésen túl az együttműködés, hogy gyakran szavak nélkül a tekintetekből megértik egymást. A helyszínen a tudásuk legjavát adják, azon kívül egymásra is odafigyelnek. Az állomány tagjai között a munkaidőn kívül is jó a kapcsolat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában