Veol podcast

2024.04.28. 21:00

Összegzett a vármegyei katasztrófavédelmi igazgató: csökkent a tűzesetek száma, a műszaki mentéseké viszont növekedett tavaly (podcast)

2516 káresemény történt 2023-ban Veszprém vármegyében, ebből 588 tűzeset, 1928 műszaki mentés volt. Tűzesethez tartozó téves jelzés 760, szándékosan megtévesztő tűzjelzés 4, a műszaki mentéshez tartozó téves jelzések száma 263, szándékosan megtévesztő jelzés nem volt – a 2023-as évet értékelte a napokban Csillag István tűzoltó ezredes, tűzoltósági tanácsos, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Veol.hu

Csillag Istvánt mindenekelőtt szakmai pályájának bemutatására kértük; elmondta, 1992 és 2001 között a Magyar Honvédség 47. Pápa Harcászati Repülőezred, 1. Repülő-Műszaki Üzembentartó Századnál szolgált, majd a tűzoltóság kötelékében találta meg a helyét. 2018. október 1-jétől a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatóhelyettese, 2018. december 16-tól igazgatóhelyettese volt, majd 2023. május 1-jével nevezték ki a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának.

A 2023-as évet értékelte a napokban dr. Csillag István tűzoltó ezredes, tűzoltósági tanácsos, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.
A 2023-as évet értékelte a napokban Csillag István tűzoltó ezredes, tűzoltósági tanácsos, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója
Fotó: Komaniczki Zoltán

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2023-as évét jellemezve elmondta, kicsit csökkent a tűzesetek száma, a műszaki mentéseké viszont növekedett. A jelentős technikai fejlesztések között két új gépjárműfecskendő, egy drónszállító gépjármű és a hozzá tartozó drón beszerzését, míg épületek tekintetében a pápai felújításokat említette Csillag István igazgató. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában