Több mint 25 ezer résztvevő, magyar sikerek

2024.05.06. 11:30

Óriási! Takács Krisztián kétszer futotta körbe a Balatont (galéria)

Véget ért a tizennyolcadik alkalommal megrendezett NN Ultrabalaton, amelyen idén is rekordot döntött a résztvevők száma, több mint 25 ezren húztak futócipőt a balatonfüredi központú megmérettetésen.

Horváth Gábor

A balatonfüredi rajt és cél között 211 kilométer várt az Ultrabalaton résztvevőire, akik egyéniben és csapatban, váltóban teljesítették a távot. Előbbi kategóriában közel 300-an próbálkoztak, a mezőny kicsivel több mint a fele ért célt. A leggyorsabb Erős Tibor volt, aki 17:35:02 óra alatt futott körbe, a nőknél Nagy Katalin (20:20:30) nyerte a versenyt.

Egyeztetés a rajt előtt, Takács Krisztián (jobbra) idén két Balaton-kört vállalt
Egyeztetés a rajt előtt, Takács Krisztián (jobbra) idén két Balaton-kört vállalt
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A népszerű eseményen mintegy 2500 csapat (2-13 fős) vett részt, nemcsak magyarok, közel 30 országból érkeztek futók hazánk legnépesebb tömegsport rendezvényére.

Az idei Ultrabalaton különlegessége volt Takács Krisztián teljesítménye, az ultrafutó egymás után kétszer tette meg a távot, tehát összesen 422 kilométert futott. Rengetegen szurkoltak neki az út alatt, a népszerű sportember kicsit megviselten, de jókedvűen ért célt vasárnap este.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!