Kézilabda NB I

2024.05.04. 21:03

Hozta a kötelezőt a Telekom Veszprém

Könnyed és magabiztos sikert aratott a Telekom Veszprém kézilabdacsapata a Komló otthonában az NB I. 24. fordulójában.

Balogh Dávid

Carbonex-Komló – Telekom Veszprém 28:43 (10:22)

Komló, 700 néző. V.: Héjja, Kónya. 

Carbonex-Komló: Granic, Merkovszki – Váczi 5, Szöllősi, Varga 2, Urbán, Begovácz 1, Gulyás 3, Jerkovic 3, Ács 4, Rotim 3, Bazsa, Orbán 1, Veselinovic 4, Menyhárt 2, Vekic. Edző: Marosán György.

Telekom Veszprém: Corrales, Jensen – Omar 1, Sandell 2, Nilsson 7, Elísson 2, Ligetvári 4, Remili 2, Végh 7, Mahé 3, Bőti 1, Szabó, Vailupau 3, Fabregas 7, Koszorotov 4. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 2 perc, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2.

Könnyen győzött idegenben a Veszprém
Archív fotó: Fülöp Ildikó

Nagyszerűen kezdte a találkozót a bakonyi együttes, a negyedik percben 1-4 szerepelt az eredményjelzőn. Nem sokkal később megduplázta előnyét a listavezető, miután Elísson is megszerezte első találatát a meccsen. Szűk negyed óra játék után, 13-5-ös veszprémi vezetésnél szinte sort cserélt Momir Ilics. Állandósulni látszódott a nyolcgólos vezetést, egészen a 22. percig, amikor Koszorotov gólja után már két számjegyűre nőtt a különbség (8-18). A félidőben 10-22 szerepelt a táblán. 

A második félidő eleje Fabregasról szólt, aki bő másfél perc alatt háromszor is bevette Merkovszki kapuját. Nem sokkal később Bőti is megszerezte első találatát a mérkőzésen, ami egyben a veszprémiek 1000. gólja volt a magyar bajnokságban. A folytatásban a játék képe nem változott, és Ligetváriék magabiztosan vették a 24. forduló akadályait. 

Marosán György: – Mi ezt a meccset egy versenyszerű edzésként fogtuk fel. Nem akartunk kockáztatni. Annak kifejezetten örülök, hogy a fiatalok jól szálltak be a meccsbe. Fontos mérkőzés vár ránk, amire szeretnénk minél jobban felkészülni. A városnak szüksége van a kézilabdára, és azt gondolom, hogy a magyar kézilabdázásnak is szüksége van a Komlóra.

Momir Ilics: – Nehéz napokon vagyunk túl, és így is jól teljesítettünk. Tiszteltük az ellenfelünket. Próbáltunk mindenkinek játéklehetőséget adni, és azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. A szezon hátralévő részében szeretnénk a Magyar Kupáért és a bajnoki címért küzdeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!