Rampage Women’ Hockey

2024.04.24. 09:31

Címvédés! Megint bajnokok a női jégkorongozók

Nemrég megírtuk, hogy a Rampage Women’s Hockey az osztrák ligában negyedik lett, az U25A magyar bajnokságban pedig ezüstérmes. Azóta kiderült: az U25B jelű pontvadászatban szereplő veszprémi csapat megvédte címét.

Horváth Gábor

A Rampage Women’ Hockey tavaly aranyérmet szerzett a honi jégkorong U25B bajnokságban, a veszprémiek a Ferencvárost győzték le nagy csatában. Idén ugyanez a két csapat játszotta a finálét. A párharc Budapesten kezdődött, ahol a vendégek 4-3 arányban nyertek. A fővárosi zöld-fehérek a második meccsen, a bakonyi vármegyeszékhelyen vissza tudtak vágni (1-2 lett az eredmény) és életben tartották reményeiket. A harmadik találkozónak is a Veszprém Jégcsarnok adott otthont, és itt a hazaiak már nem bízták a véletlenre a dolgot, 4-1-es, magabiztos sikerrel elnyerték az aranyérmet, így megvédték címüket.

© Melczer Zsolt
Így ünnepeltek a veszprémiek a Ferencváros ellen megnyert finálét követően
Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

A veszprémi női jégkorong remek szezont zár, hiszen a lányok szépen helytálltak az osztrák bázisú pontvadászatban (DEBL), amelyben sikerült négyes döntőbe kerülniük. Hazai színtéren pedig az U25A-s ezüst mellé most begyűjtöttek egy trófeát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!